Prickigt.

Måndagmorgon nu och strax dags att åka mot förskola och jobb. Elias är fortfarande prickig (efter 18-månaderssprutan menar de på bvc), jag tycker att det är så mycket prickar att det blir dags att åka till bvc i eftermiddag och kolla upp dem bättre.

Hörs sen!

Tårtkalas..

har kalasat på tårta idag..mmm..vi firade Anton som fyllt 12 :o). Jaja, nä, men det börjar nog bli dax att dra åt svångremmen igen ;o). Annars lugn dag..

Måndag imorgon..mmmmmm..eller inte?


Bloggdesign

har grejat lite med bloggen, är ju en nybörjare på detta.. men har fått bra hjälp genom "Designa din blogg" - Tack!
Det jag har gjort är att jag har ändrat raden med presentationsbilden och länkarna till vänster sida istället för höger. Jag har också infogat en världsklocka.. lite kul att se vad klockan är runt om i världen.

Nu börjar det snart bli dags att krypa ner under täcket, tidigt, jag vet, men jag har varit så otroligt trött hela veckan..så ska passa på att sova lite extra nu i helgen. Lär nog bli tidig uppstigning imorgon. Imorgon ska vi till Trollhättan på kalas, barnens kusin har fyllt 12 :o). Tupperwarepartyt idag var förresten bra! Rebecca bjöd på god lunch med paj och god kladdkaka till efterrätt :o)! Jag lyckades hålla mig till att shoppa endast de grejer mamma ville ha - på förra partyt shoppade jag nog med grejer för en stund framöver iallafall.

Nattinatt!

Lördagsmorgon..

och jag är en seg deg..trött. Det är så mörkt ute nu på morgnarna, det gör att det blir segt. Men, jag försöker tända upp, så vi piggnar till fortare. Sitter Hänger som en hösäck här vid datorn med en kopp kaffe, gnuggar morgonsanden ur ögonen, barnen tittar på morgonbompa och snart, snart ska jag ta tag i dagen..göra frukost, greja lite, senare blir det Tupperwareparty hos Rebecca. Något som inte minst barnen ser fram emot, då de ska leka med sina kompisar.

Hoppas det blir en njutbar dag!

** Här skulle ett käckt litet collage in, men det får vänta, tills jag riktigt ordentligt klurat ut hur man gör..**

Stockholmsresan

Fredagen den 26 oktober var det dags för den efterlängtade resan till Stockholm. Jag hade beställt resan redan i augusti och tänkte att vi kunde behöva ett avbrott längre fram i höstmörkret. Det kändes skönt att komma iväg, lite busigt med tanke på att vi bägge hade haft en del frånvaro från jobbet p.g.a. att barnen varit sjuka. Men, det behövdes nog en paus från vardagen för oss båda.

Vid sju på fredag morgon var Janne och hämtade barnvakten, "moster" Malin i Kungsbacka. När de kom hem tog vi en snabb kopp kaffe tillsammans och sedan bar det iväg till Landvetter. Lite roligt var det att åka i väg i plutt-BMW´n, eftersom bilbarnsätena var i den, så fick jag snirkla in mig i baksätet. Så jag satt som en ostbåge hela bilresan..hihi, lite charmigt. Konstigt och ovant att ge oss ut på tur utan barnen, visst har det hänt förr, men det var en stund sedan sist. Flygresan gick bra och väl framme på hotellet (vi bodde på mysiga Hasselbacken - samma hotell som förra året :)) delade vi på en liten flaska rödvin. Janne tyckte inte han kände sig helt i form, men vi åkte ner till stan ganska tidigt ändå.

Förra året vi var i Stockholm så skulle vi söka upp en speciell fotoaffär Janne ville till. Vi hade precis varit på fotomässa och där hade det företaget ställt ut, de tipsade oss om att åka till deras affär, där de hade mer av de grejer Janne var intresserad av. Så den dagen åkte vi och sökte efter den här affären läääänge, vi var till och med tvugna att ta en matpaus i sökandet ;). Tillslut, när vi hittade den - var den stängd p.g.a. mässan!! Det hade ju varit fint om de kunde sagt det när vi var i deras monter..

Jaja, men eftersom vi hade flera timmar att spendera, så bestämde vi oss att åka till den här affären i år igen - nu visste vi ju var den låg iallafall. Väl framme visade det sig att den var stängd (de stängde 12 på fredagar..). Det hade vi ju iochförsig kunnat kolla upp innan..men..men..

image45



Vi hamnade i globens köpcentrum istället, så där var vi i nån timme (Janne tog en öl och tog det lugnt, medan jag kikade mig omkring). Efter Globen tog vi oss till Gamla stan och åt middag på Lilla Karachi, det var ett gulligt litet ställe. Jag är inte så mycket för indisk mat (lite skadad efter Sri Lanka kanske ;o)), jag är lite rädd för hetta i maten. Men jag beställde Beef Tandoori och jag blev verkligen jättenöjd, deras vitlöksnan var också riktigt god!

Resten av kvällen promenerade vi omkring, drack nån öl här och där. Janne, stackaren mådde inte så bra, men han tyckte att har vi väl kommit hit, så måste vi ju bara gå på konserten som var en av huvudgrejena med vår resa. Så, senare så åkte vi till Tantogården och gick på en helt härlig konsert med tre band; Anders F. Rönnblom, The Charge och Västerbrokören. Jag får väl säga att jag var lite skeptisk, Anders F. Rönnblom har jag inte alls hört förr (är jag för ung?)..eller jo, det har jag väl, men jag har nog inte vetat vad det var jag hörde, de var bra iallafall! The Charge var inte riktigt i min smak, men de var duktiga musiker! Till sist spelade Västerbrokören och oj, vad bra de var! Janne har ju spelat dem för mig, de har ju haft lite roliga sånger och så.. men att höra dem live, åååå, så bra! Och bara så härligt, de ville ju aldrig sluta spela!
Gunnar sjunger så härligt!:


image46


Tidigare på kvällen ringde Malin och sa att Noah spydde, vi tänkte väl att han hade ätit nåt olämpligt, men när vi gick från den underbara konserten så såg jag att jag fått ett sms någon timme tidigare, där det stod att Elias också spydde. Malin fick en riktigt crazy barnvaktshelg, barnen hade spytt om varandra. Janne och jag har aldrig varit med om att killarna haft spysjuka, men nu slog det alltså till..när vi hade barnvakt! Så både Janne och jag tyckte synd om Malin och kände oss lite maktlösa, men vi kände oss verkligen 100% trygga med att det var just Malin som var där! Hon fixar ju allt!

På lördagen var Janne febrig, men var ändå så gullig, att han följde med mig på det jag ville göra. Vi gick på lite shopping, Efter shoppingen träffade vi Rickard och Marianne, tillsammans med dem gick vi till ett asiatiskt stälöle och åt lunch. Vi skulle egentligen til en annan restaurang, men eftersom vi inte hittade den och vi blev alltför hungriga, så tog vi kinan runt hörnet..inte så god mat nej.

Till sist på eftermiddagen hade vi det jättemysigt tillsammans med Jane och Sara, vi var till Herman´s och fikade, sedan åkte vi in till stan och shoppade lite presenter till barnen och barnvakten. Vi avslutade kvällen med lite god mat på en annan mysig restaurang, sedan var det dags för oss att ta oss till Arlanda.

Det var en riktigt mysig resa, den piggade verkligen upp!

Axlarna uppe vid öronen..

ja, jag är väldigt spänd nu..grubblar och har mig..både utan anledning och med anledning. Jag försöker skärpa till mig, grubbla mindre och leva mer - det är ju det man ska! Just nu sitter jag i personalrummet och har rast. GÖTT, det behövs lite "frånvaro" från jobbet.

Läste i en rubrik på Aftonbladet.se att det ska bli en ny säsong av "Ensam mamma söker" .. så bra då! Inte minst med tanke på att de kan använda samma mammor igen.. "hittar de sina drömprinsar den här gången eller inte?"

Jag jobbar det sena passet idag, sen ska jag skynda mig hem och äta lite, för att sedan åka på Tupperwareparty, ska bli kul :o).

Förresten, så har jag tänkt skriva ett blogginlägg om Stockholmsresan.. om det är nån som vill veta hur den var.så kommer det ett inlägg längre fram ;o).

Carpe diem - nu ska jag fortsätta med jobbandet.

Söndag.

Söndag idag, oj, vad veckorna går fort!

Idag började jag morgonen med att ta en promenad till affären med barnen, lämnade ett traderapaket och köpte frukt. Efter några timmars slappande inne gick hela familjen ut och grejade i trädgården inför vintern. Nu är barnen precis nybadade och tittar på Bompa, Janne grejar med tvätten och jag tänkte ta ett par minuter vid datorn.  Hela dagen har varit mysig och det känns som om vi har fått mycket gjort, skön känsla :o). Imorgon väntar jobb och utvecklingssamtalen drar igång.. lite jobbigt..men också kul :o).


En bild av Noah vid Ramhultafallet, tagen i höstas:

image43
                                                                                                                                                       © Janne

Magsjuka och slapphet..

ja, igår låg jag hemma med magsjuka.. nu är magsjukan borta, men slappheten finns kvar. Jag ska göra en kopp kaffe nu, läsa lite och sedan pigga till mig. Återkommer med ett utförligare blogginlägg senare :o).
Hoppas ni får en fin lördag!!

RSS 2.0