Ont i magen..

jag vet inte vad det är, men jag har haft väldigt ont i magen från och till i drygt en vecka nu. Jag vet inte om det är min GI-mat eller om det är för att det är jobbigt kring mig just nu, mycket att tänka på :o(. Hursomhelst så var jag hemma idag och vabbade, sedan skulle jag egentligen åkt till jobbet när Janne kommit hem. Men det gick inte..jag klarade inte ens av att göra mig iordning p.g.a. magontet. Så i sista minuten ringde jag jobbet och sa att jag stannar hemma. Tidigare på dagen mådde jag bra, så det tonade upp sig och blev värre och värre mot eftermiddagen. Klarar inte av mer, så nu har jag bokat en läkartid.
Janne och barnen har varit jättegoa mot mig, medan jag legat utslagen i soffan, mina älsklingar!

Hoppas ni har det bra och att jag kan återkomma starkt snart igen!


Kanske ett boktips för mig...

image26

Regnigt idag..

image25

och jag har sovit ända till klockan tio .. GAH! Jag blir alltid som en trasa när jag sover läänge på morgnarna, men ändå är det så gott!

Det blir nog en hemmamysardag idag.. regnet öser ner därute och det känns gosigt att kura inne. Lite panik får jag ju över att göra "ingenting", men jag tror att det behövs också. Hela familjen flackar och far under veckorna, så en hel hemmadag gör nog gott för både barn och vuxna.

Igår var Janne och barnen till Trollhättan och jag städade så gott som hela dan..kanske inte meningen att använda egentidsdagen till något sådant, men det är så skönt att ha det gjort nu!

Mat idag: ingen aning.. får se vad som finns i affären.. ;o)

Läsning idag: Amelia och Ola Lauritzsons andra GI-bok.

TV idag..kollar om tv3 lagt upp senaste avsnittet om singelmammorna som söker män. (Har inte tv3 - tyvärr säger jag.. , men lite kan man ju titta på nätet också :o)). Hihi..tv spelar väl egentligen inte så stor roll..men jag tycker att tv 3 har flera bra slötittarprogram och skulle gärna vilja ha den kanalen igen, får se om Telia kan fixa till det!

Söndagskram till er därute..

image23

Söndagsångest.

Låter lite grovt, med ångest..men känner inte för att jobba imorgon..nåja, det blir nog fint när veckan stånkar igång ;o).

Idag har vi haft en mysig söndag. Jag hade sovmorgon, men hoppade upp redan vid 8.30. Vi har myst, busat och Noah och jag har städat vardagsrummet. Efter städningen rullade jag ut den nya billekmattan, som jag köpte på IKEA igår. Elias tyckte det var mysigt att ligga på mattan och gosa och Noah körde omkring med bilarna efter vägarna. På eftermiddagen var vi till Rebecca och Marcus på middag, ugnstekt lax, (potatis), grönsaker, sås och fruktsallad med grädde till efterrätt. Det var riktigt gott och jättetrevligt, särskilt eftersom vi inte har träffats på en stund. Barnen var överlyckliga över att se varandra igen och de har lekt både ute och inne.

Nej, nu är det dags att lägga sig och ladda batterierna..

Nattinatt!

PS: Måste bara säga att Janne tonade mitt hår igår, lite mörkare blev det och jag är jättenöjd :o)) DS.

hihi behöver lite pepp, så lite amerikanskt helyllebudskap:

image22


Dax för sängen..

har varit hemma idag och kommer att vara hemma imorgon också.  Har mestadels tagit det lugnt idag, förutom att jag städade köket ganska grundligt :o). Jag börjar också känna mig lite krasslig, med huvudvärk och rosslig hals.. så nu går jag på alvedon.

Idag hade jag också min första jobbiga dag med GI-maten..kände mig så less på det mesta och ville också äta pannkakor som jag lagade till resten av familjen.  Men när jag hittade laxfiléer i frysen så fixade det sig..det blev ugnstekt lax med grönsaker, creme fraiche och citron. Men, det känns hursomhelst ganska ok med första jobbiga dan först efter en månad.

image21

Favvoserie..

image20


Nu myser jag i soffan med laptopen (mellan varven), mörk choklad med kaffesmak, coca cola zero och favoritserien Gilmore Girls. Älsklingen ligger i andra soffan och läser. Jag fick några timmar jobbat i eftermiddag, känns skönt att kunna göra så, få lite timmar i tidboken iallafall.  Men klart så går ju barnen före jobbet!

Jag vet inte..om det är en typisk kvinnofälla eller vad.. jag försöker verkligen att inte ha skuldkänslor för att jag är hemma. Att vara hemma var ju ett klart val för mig när inte lillgubben mår bra, men det jobbiga är att jag går runt och tänker på dem på jobbet, känner skuldkänslor för att jag inte är där. Förstår ni hur jag menar? Att stanna hemma är ett klart val, men ändå finns de känslorna där.. Men idag har jag verkligen sagt till mig själv att skärpa mig.. inget blir ju bättre av att jag går omkring med magont för nåt jag inte kan rå över..

Hemma och vabbar.




image18


Idag är jag hemma med barnen, Elias är förkyld och inte alls i form. Åker en sväng till jobbet vid tre när Janne kommit hem.
 Just nu sover Elias och Noah tittar på Barnkanalen. Jag sitter vid den stationära med en kopp kaffe..mmm..

Tänkte att jag skulle försöka lära mig mer om den här bloggen senare..har inte ens klurat ut hur man ändrar storlek på texten och textens färg, kan ju vara lite kul att piffa lite ;o).

Annars då? Ja, jag kan ju helt klart säga att förra inläggets bild stämde.. var på riktigt bitchigt humör i söndags och det fick Janne känna av. Nåja, nu är det utrett och uppklarat, så nu får man bara rycka upp sig och tuffa vidare. Dölja bitchen lite ;o).. för jag tror aldrig att hon försvinner helt. Tyvärr är det så att Janne får ta många smällar när jag lider av tristess, måste skärpa till mig och aktivera mig istället.

Tror nog jag återkommer senare!



Seg söndag.


Gårdagen blev en bra dag, tvättade och var sedan med Noah till Kungsbacka, fick mina ärenden gjorda och handlade mat. Det var så skönt att bara vara iväg med storkillen, skönt att Janne börjar bli bättre och han kan göra lite mer. Elias stannade hemma och sov middag.
Vi köpte hem thaimat som vi frossade i på eftermiddagen, supergott.

Imorse sov jag ända till klockan tio och så seg jag känner mig idag.. oduschad, 100 saker att göra..men blir mest sittande i soffan som en deg. Tänkte sitta här en stund till, men sedan pigga upp mig med en dusch.

Tvätten väntar, jag vet inte hur jag ska bli av med det där tvättberget..det verkar liksom aldrig ta slut. Och så borde jag dammsuga..alla dessa borden..trodde jag kunde ignorera dem idag för att ta en riktig slappardag, men det går inte, skuldkänslorna hinner före.

Bli lite irriterad över att vågen visar lite uppåt igen..även fast det säkert bara är nåt övergående..det handlar inte om mycket, men det är tråkigt ändå. Ska nog stuva undan den där vågen för en stund, bara koncentrera på att äta GI och röra mig..och väga mig om en vecka igen.

Mat idag: Köttfärs eller kassler med grönsaker och sås.

Läsning: Fortsätter med GI-boken.

Tittar på: Ingen aning..men det blir nog soffläge ikväll igen och slötittning.

Ha det bra därute alla!

image17

Hej igen!

Ja, det blir verkligen skjutet på, detta att uppdatera bloggen.. jag vill gärna, men tiden och inspirationen har inte varit där.

Det har varit en fullbokad augusti, i början av augusti begravdes min morfar. Det var en fin begravning, fin stämning och mycket glädje när vi pratade om våra minnen av honom. Det var kul att träffa släkt som jag inte träffat på hur länge som helst!

Efter begravningen åkte Noah och jag hem till Horred tillsammans med Jonas. Efter nån dag kom min andrakusin, Jenny, också, så vi hade huset fullt ;o). Det blev fullspäckade dagar, eftersom jag hade Elias inskolning samtidigt. Mysigt var det iallafall!

Nu, den här sista veckan har det också gått i ett, på jobbet har jag haft både föräldramöte, planeringsmöte och en övertid p.g.a. sen förälder. Sena kvällar som i sig kanske inte hade varit mycket, men Janne har varit hemma hela veckan och legat med ordentligt ryggont. Jag är glad att han har kunnat hämta och lämna barnen på förskolan vissa dagar, annars har jag fått göra det mesta. Nåt som ingen av oss är van vid.. jag försöker bita ihop och fixa allt i en enda huj och Janne tycker det är synd att han inget kan göra. Men, samtidigt ska jag ju inte klaga, jag har ju ändå gjort mindre än vad en ensamstående förälder får göra. Såna här gånger så tänker jag på hur man fixar det att vara ensam, utan hjälp av någon. 

På kvällarna har jag varit så trött att jag stupat i säng, vilket faktiskt är riktigt skönt! Så det är därför jag inte är så aktiv på nätet, mer än kollar mina mail..

Idag tänkte jag att jag skulle dammsuga över och plocka lite, jag hade behövt åka till Kungsmässan och shoppa lite..men jag får se hur det känns..kanske skjuter det till morgondagen.

Mat idag: Kassler, grönsaker, creme fraiche.

Läsning idag: Ola Lauritssons GI-bok

Tittar på: Helst nån bra film ikväll :o) !


image16

RSS 2.0