Var med i utlottningen, vinn!!

Någon dag kvar, scrolla ner och var med i utlottningen!! :o)

Kaizers Orchestra och good karma..

Mmmm..igår var Jonas, Janne och jag på konsert i Göteborg, det norska bandet Kaizers Orchestra spelade.
Det är andra gången jag ser dem live, första gången var för några år sedan uppe i Tromsö. Jag är så glad att jag fick chansen att se dem igen. Deras musik är så mäktig, jag bara älskar när de står där och slår på sina oljefat, sedan är ju också det att de sjunger på norska så charmigt :O). Uppiggare!

image20


Innan konserten började så ställde sig tre tjejer i närheten av oss, jag lade märke till att en av tjejerna tappade något när hon rotade runt i sin väska. Sedan gick de därifrån. Jag gick fram för att kika vad det var; en femtiolapp och ett kvitto från Panduro Hobby.  Jag försökte skynda efter tjejerna, men de hade redan hunnit iväg och jag med mitt korta minne kom ju inte ihåg hur de såg ut.. så jag stod där med femtiolappen och kände att jag inte kan behålla den med gott samvete, jag spanade och spanade efter tre tjejer som gick tillsammans..  tillslut tänkte jag att hoppet var ute, lade ner femtilappen i väskan och försökte gå vidare i livet ;O). En bra stund senare så säger Janne att han tyckte att han såg dem när han hade varit ute och gått en runda. Tillslut upptäcker vi att de står en bit ifrån oss..om det nu är dem.. jag går fram till dem och frågar om nån varit på Panduro idag och det hade en av tjejerna varit. När jag gav henne femtilappen blev hon helt överlycklig och hoppade runt halsen på mig. Good karma eller?

Igår på dagen var Malin, Jonas, barnen och jag på Gekås i Ullared, lite nödvändig shopping blev det :O). Sedan lite onödvändig shopping; i väskbutiken intill Gekås hittade jag (eller egentligen Malin) en snygg Jane Shilton handväska. Eftersom affären skulle byta ägare så hade de superrea, väskan som kostat dryga 700 kronor fick följa med mig hem för ynka 149 :- . Försökte googla efter bilder på den, men hittade inga, så jag får återkomma en annan dag med det :o).

Inte riktigt en riktig boknörd..



Jupp, jupp..men jag jobbar på det ;O)

Deutschland called..

Janne ringde från Hamburg nu, Jonas och han har åkt dit på nöjesresa :O). Jag har myst här hemma med barnen hela dan och sedan avslutat dagen med att ha en ensamkväll i soffan och titta på film. Nu, när jag vet att allt är bra hos dem, ska jag ta och göra mig iordning för sängen..jobbet imorgon..

Nattinatti och scrolla ner för att inte missa tävlingen!

GI-pepp vecka 13

image19

Den här veckan är peppet rätt och slätt GÅ! Jag har tidigare varit en riktig promenadmänniska, men den här vintern känns det som om jag legat i ide när det gäller det..jag har kommit på tusen ursäkter för att inte göra det. Men det är ju härligt när man kommit sig ut!! I dag tog jag iallafall tag i det och gick en härlig promenad med barnen, skönt för oss alla!! Så denna veckas pepp handlar om att du ska gå mer, oavsett hur mycket du går i dagsläget så kan du nog gå lite till. Antingen promenader på fritiden eller vardagsmotion, som att ta trappan istället för hissen.  Underbart är ju nu, när värmen är på väg åter, att ta en promenad i skogen och känna dofterna och lyssna på ljuden..helt klart en uppiggare!!

Pssst..scrolla ner och var med i tävlingen om du inte redan varit det :O)

Vinn!!!

Med anledning av att jag nyss hade inlägg nr 100 här, så ska jag ha en liten utlottning! Det du behöver göra är att skriva en kommentar till det här inlägget. Tävlingen stänger nästa måndag, 31 mars kl. 20.00. Efter det drar jag en vinnare :o). Vad du kan vinna? Detta härliga buddhahalsband från EDC - Esprit, halsbandet kommer från Zylber, kika gärna in där för fler fina smycken!!

image14
image18

pssst..tävling snart...

Jag såg precis att mitt förra inlägg var inlägg nummer 100!! Vi måste ju fira, så imorgon blir det tävling på bloggen! Kika in då!

Näpp, nu är det hög tid att lägga sig om jag ska hinna läsa något innan jag somnar :o)

Favoritserie..

image13


En av mina favoritserier! Den är ju lite speciell och märklig.. men kul och underhållande!
Jag har läst att serien kommer att läggas ner inom en snar framtid, men förhoppningsvis
har vi en hel del härliga avsnitt kvar att se!


Läsning och läsning...

idag har jag inte gjort något mer än bara läst och läst. Janne, Jonas och barnen har åkt runt lite, bl.a. varit i Varberg.
Redan på förmiddagen tog jag med mig en kaffe - och godisbricka upp till sovrummet och satte mig där och där har jag suttit, 18.30 var jag färdig och oj, så skönt det kändes!! Så imorgon ligger en helt härlig, pliktfri dag framför mig. Förhoppningsvis blir det lika fint väder som idag, så vi kan gå ut och ta en mysig promenad :o).

Nä, nu är det snart dags för mig att gå till sängs och läsa Amelia - bara för att jag kan!


.. Låång morgon..

DSC00255.JPG
.. Låång morgon, som började 5.50 i morse. Nu är det strax dags att hoppa ur morgonrocken..

Påskafton

Påskafton idag, oj, vad tiden går fort!!

Ute ligger snön, det är -4.5 grader, så den lär nog bli liggande en stund till.. På ett sätt kan det kännas mysigt, eftersom det påminner om påsken i mina hemtrakter när solen skiner på snön :O). Men på ett annat sätt så vill jag ju ha våren som brukar vara här i södra sverige nu.. men det kommer nog om några dagar.

Igår kom Jonas hit, mysigt!! Idag ska Jonas, Janne och barnen åka till Kungsbacka medans jag stannar hemma och pluggar. Jag läser en ganska tung bok med mycket teori, så jag behöver många timmar till att gå igenom den. Skönt att få mer tid :o)
I eftermiddag ska vi på middag till Rebecca med familj :O), sedan blir det slapparkväll ikväll.

Ha det gossigt!

En ny favorit..

jag älskar ju att surfa runt bland era fina bloggar! Här är en ny blogg jag hittat till:

http://fyrabarnsmamman.bloggagratis.se/

En blogg fylld med pyssel, vardags- och familjeliv, inredning och annat mys!

Tack Persilja för din härliga blogg!!



Glad Påsk!!

Ha en riktigt härlig påsk nu!!

Jag hade en liten fotosession med min nyinköpta påsktupp.. ;o):

image10




Äntligen!

En ny favoritkräm har jag fått. Den här - Vanilla fling ville jag köpa och testa redan strax före jul, men då var den slutsåld på alla apotek jag besökte (både i Göteborg och i Kiruna! ;o)). Nu hittade jag den i Göteborg, under en liten shoppingtur :o). Den doftar jättehärligt! Kryddig vanilj.. mmm... vardagsuppiggare!

image9

Bloggdesign och tävling!

Har du lust att dona och fixa med din blogg? Här finns hjälpen! Nu kan man vinna en tidningsprenumeration på bloggen också, var med du också!! Klicka på bilden!

image8

GI-pepp vecka 12

Här kommer ett pepp för den här veckan, som i hög grad gäller mig själv:

Det är aldrig försent att hoppa in på rätt spår igen!

I slutet av förra veckan tappade jag mycket motivation och helgen bestod i att frossa i både godis och ostbågar. Visst ångrade jag mig sedan! Nu imorse, efter att ha ätit en hel del bröd igår, så märker jag hur min mage har blivit en stor, spänd ballong. Och vågen - den pekar uppåt!
Det är nu det är viktigt att jag tar tag i mig själv och hoppar in på spåret igen och inte tror att det är kört! 
Många gånger känns det som om man måste åka ända ner innan man kan börja ta sig upp, men det ska jag alltså inte göra nu! In på rätt spår och inte se ostbågeätande som ett enda stort nederlag, att ge upp allt över!

image7



Latardagmedfestivalinslag..

Japp, så äret! Har varit extremt lat idag, ingenting speciellt gjort överhuvudtaget.. en tvätt tvättad, lite läsning..inte så mycket mer..bara LATAT mig..usch, nä, jag har latat mig så mycket så att jag har bestämt mig för att sluta lata mig ett bra tag framöver!! Upp och hoppa!

Nu är det hursomhelst soffhäng som gäller (jo, men det är ju kväll..), har kollat lite på melodifestivalen och nu är OCC (Orange County Choppers) på. Lite blandat kan man säga :o).

Ska läsa lite till snart, man blir liksom aldrig färdig ;o), men det visste jag ju redan när jag började studera igen, så det är bara att bita i det sura äpplet!

Imorgon ska barnen och jag åka och bada tillsammans med "moster " Malin, eventuellt följer också Jenni och Leo med. Det ska bli roligt! Barnen ser också fram emot det och Noah har t.o.m. tatuerat sig idag inför badandet!! Ett tufft lejon finns nu på hans arm!

Hoppas att ni har det bra därute och inte är smittade av lathetsmonstret som satt mig i plågor idag, men nu verkar han vara väck iallafall :o)!!

Är mina händer värda 755 kronor?!

Hade pluggardag idag. Jag dukade upp med massor av kaffe och lite mörk choklad, så det blev ganska bra läst med den koffeinkicken ;o). Ska fortsätta lite nu ikväll.. det finns alltid att läsa ;o).

Jag fick post från en tidning idag.. inte vad för post som helst..utan en handkräm som jag vunnit! :o) Jättekul, verkligen!! Googlade upp mer info om krämen och visst visst..tuben med 100 ml kräm kostar 755:-, sjuhundrafemtiofemkronor?!?!

Men alltså.. de dyraste handkrämerna jag brukar köpa är väl Body Shops.. undras vad den där dyra krämen egentligen gör.. Jag har inga speciella problem med mina händer, det finns inget speciellt som jag tror den här krämen kan hjälpa mig med.
hmmm..kanske sälja krämen och shoppa annat för pengarna.. har inte riktigt bestämt mig än..

och till sist..visst är mina händer värda hur mycket pengar som helst!! Men behöver de det?

Här skulle en fin liten bild in ..men datorn tjorvar..så jag återkommer med den!!


Mobiltelefonkul

Hämtade en rolig grej från Annas blogg, testa du också!

Ta fram din mobil, gå in på kontaktlista


Har du kysst nummer 7?

Cecilie, nej, vi har aldrig kyssts ;o)

Brukar du hänga med nummer 19?

En Jane i Norge..nej, vi har aldrig umgåtts på det sättet, vi är bara bekanta.


Gillar du nummer 26?

Jenny S. Ja, det gör jag! :o)


Är nummer 15 din bästis?

Marlenes Micke, nä, vi är inte bästisar, men vi är vänner :o)


Är nr 11 en sötnos?

Emma, ja, hon är en riktig sötis!!


Älskar du nr 10?

Eirin, nej, det gör jag inte.


Är nr 20 bra?

Min Janne.. ja, vad ska jag säga.. SJÄLVKLART är han bra!!


Har du träffat nr 9 i veckan?

Doris, jajamensan, senast igår!


Har nr 16 gått i samma klass som du?

Moster Inger, nä, vi har inte gått i samma klass.


Vet du om nr 31 har ett förhållande?

Jonas, inte så vitt jag vet ;o)


GI-pepp veckorna 10 & 11

Ja, ursäkta dröjsmålet! Jag var tyvärr tvungen att slå ihop peppen, jag har haft mycket med uppsatsskrivning och skoldagar. Men här kommer två pepp:

1. Byt ut pastan/potatisen/riset mot wokgrönsaker eller kokta grönsaker
    Min latmansvariant är att köpa påsar med frysta wokgrönsaker, som jag wokar lite fort till maten.
     Grönsaker som ska kokas gör jag på några minuter i micron med min tupperwarekanna (det går säkert  
     lika bra med vilket microtåligt kärl som helst med lock). Kokgrönsaker använder jag oftast istället för potatis,
     wokisarna istället för pasta/ris.


image4



2. Smörj in dig!
    Låter knasigt, men när jag för något år sedan var på föreläsning med Mia Törnblom så berättade hon om hur 
    illa hon tyckte om sig själv och sin egen kropp förr. "Jag smorde inte ens in mina ben" . Så det är mitt andra 
    pepp, en gång om dagen ska du (och jag) smörja in benen. Riktigt pyssla om sig själv! För många kanske det
    är en självklarhet, men jag tror bl.a. att många småbarnsföräldrar med mig inte alltid prioriterar att ta hand om 
    sig, ni som redan gör det: så bra! Keep on!


image5

Vasaloppet

Idag är det vasaloppet och jag hejar på och följer Malins reultat per sms!! GO MALIN!!!  

Pyssel och uppsatsskrivning

Ny månad, oj, vad tiden går fort!

Just nu håller jag på med min första uppsats till specialpedagogprogrammet, igår var Janne och barnen till Trollhättan medans jag var hemma och skrev hela dagen, idag kommer jag att fortsätta. Det är lite svettigt och en helt annan grej att plugga nu när man har familj. Men det ska gå! Jag är så glad för alla ni som stöttar mig, som förstår varför jag är asocial och inte hör av mig! Ni är verkligen guld värda! Jag är så glad att jag kommit in på programmet och vill göra mitt bästa för att hänga med!

Igår, när jag tog en skrivarpaus så lekte jag Äntligen Hemma, jag målade en ram till en gammal anslagstavla svart. På kvällen klädde jag själva anslagstavlan med en beige duk, blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet, nu har jag en stor anslagstavla till min pluggvrå :o)! Se bilden längre ner. Tyvärr tog jag ingen förebild, tanken slog mig, men så ides jag inte det. Nu ångrar jag mig! För det blev stor skillnad.

Just nu så har barnen hämnat i nån jobbig fas.. Elias gallskriker när det inte går som han vill, Noah han blir irriterad på sin lillebror. Så de bråkar en hel del. Det är bara att andas djupt ;o).

Hoppas att ni har det bra därute!

image3

Mysko vinkel - men ni ser iallafall resultatet!

RSS 2.0