Nya tider..


image40


Nu har jag äntligen fixat med klockan, som har sackat efter en timme. Jag passade också på att byta utseende, det blev en liten apelsin. Passar bra med en extra c-vitaminkick.. jag känner mig hängig..har haft ont i kroppen några dagar och nu är jag trött, slapp och har ont i halsen. Så min läsardag idag var inte så väldigt givande, visst blev det en del läst..men inte mycket mer än en del..

Nä, jag ska proppa i mig echinaforce idag, imorgon blir det demonstration i Göteborg. Nu är det dags för mig att ge barnen kvällis och sedan natta dem, sen ska jag gosa ner mig i soffan med en kopp kaffe.. känns som om jag är på väg att somna nu..

Vad grejar ni med?

PS. Nu är nya toastolen på plats i lilla badrummet, det har blivit så fint där! Korten kommer, jag lovar!! DS.

blaj

Tisdag idag och sista jobbardagen för den här veckan, sedan är det pluggardagar, hemmagrejande och eventuellt demonstration som gäller. Solen skiner och vårenergin har kommit - mycket grejande hemma och en piggare Johanna är det!

Just våra tisdagmorgnar är så mysiga, jag börjar jobba först klockan elva, så till tisdagarna ställs ingen väckarklocka. Nu har vi iof stigit upp vid sex, men det är ganska så skönt att ha en lugn, mysig morgon..lite tv-tittande, surfande och kaffedrickande..

Förresten..jag verkar få kommentarer utan avsändare, vill ni vara anonyma eller har det blivit nåt fel? Har du, Linnea skrivit om gardinerna? Blir ju så nyfiken vem som skriver, men allt jag ser är några ... istället för ett namn
:O(

Just nu kikar barnen på Nickelodeon och strax ska vi gå och äta frukost. Alltså Nickelodeon trodde jag förr bara hade B-barnprogram, men nu har jag upptäckt att de har en del kvalité också (fast inget slår väl barnkanalen och Bompa förstås!). Den där Supertrion, som jag förr tyckte var lite halvmysko är ju ganska bra, Backyardigans likaså. SvampBob är ju bara för härlig (lite rå ibland bara..).

Men här ser ni en jobbig, omständig unge, som jag verkligen ledsnat på; "Säg DOWN, säg DOWN, DOWN!! -Ja, vi klara' det, vi klara' det, hurra, hurra, HURRA, we did it, we did it...." och så vidare och så vidare hela programmet..

image39



Dags för frukost nu!

Fler auktioner..

fler auktioner kommer imorgon! Här är de jag hann lägga upp idag! Nu måste jag springa till sängen och hinna sova lite..förresten, om en kvart har min minsting tvåårsdag!!

Nattinatt igen!

Klipp, mat, gardin, auktion..

Söndag idag :O). Idag har vi haft en riktig hemmajobbardag. Efter att jag, efter många om och men tillslut fixat en ljudbok att lyssna på, så blev gräsmattan klippt. Jag lyssnar på "Mig äger ingen"  av Åsa Linderborg, hittills är det riktigt bra, tragiskt, men bra! Hon beskriver hennes uppväxt och trots all misär med sin alkoholiserade pappa så skriver hon på ett sätt som även visar de positiva, kärleksfulla och värmande tillfällen som han gav henne.
image34
Efter klippningen lagade jag (!) en god kycklinggryta med vitlök och créme fraiche, receptet hittade jag på Matklubben . Tack Anna för tipset om den klubben, ett kul och inspirerande ställe, även för mig som inte är en stjärna i köket precis..

Vi planerar och donar här hemma inför framtida renoveringar.. just nu håller Janne på med toaletten på ovanvåningen, den blir nog riktigt bra, helt i min smak :O), bilder kommer!

Nu ska jag lägga upp auktioner på Tradera, en hel del kläder och lite andra grejer också :O).

Jag avslutar med en bild på de nya gardinerna efter lite påtryckningar från norr ;o)

image36

Lite suddig bild, men det får gå!

Nattinatt och kika gärna in på mina auktioner!

Mys vid elden


image33

Bilden tagen i Parakka 13/4 - 08

Men nu är vi hemma igen i södern, vi är snart på väg till Göteborg för lite shopping och mys med barnens faster, farbror och kusin. Elias mår mycket bättre nu och man märker inte på honom att han varit sjuk, men det blir nog mest vagnåkning hursomhelst för hans del idag.

Hoppas ni får en fin och givande lördag!

Försvunnen Johanna..

Nej, jag är inte försvunnen..men visst har jag varit frånvarande från bloggen en bra stund..  vi har varit i Norrland i en dryg vecka, sedan hann jag knappt vara hemma innan Elias blev inlagd på sjukhuset med jättedåliga värden. Efter någon dags oro är det nu lugnt, det visade sig att Elias hade lunginflammation :o( och nu efter några dagar på antibiotika mår han mycket bättre :o). Jag lovar att återkomma snart! Idag är det VAB-dag och försök till skolarbete. Hoppas ni har det bra därute - och, jag kikar in till er alla, har bara varit slö på att lämna kommentarer i det sista!

Ta hand om er!

Lärandeteorier och bokstavskex..

Återigen en hemmadag, men nu är Noah i fin form, så imorgon blir det förskolan för busisarna. För mig blir det Göteborg i två dagar, skolan väntar.. ser fram emot det väldigt mycket! :o)
Samtidigt så känner jag mig lite stressad, jag måste hinna skriva två frågeställningar om lärandeteorier till ett litteraturseminarium imorgon. Jag har fortfarande inte fått ner något på pränt..men lite tankar har jag iallafall. :O). Det ska hursomhelst bli kul att träffa kurskompisarna igen och bo hos Jenni, Ivan och Leo!

image31


Efter lunchen idag så var vi en sväng till affären, där hittade jag Bragos bokstavskex, de här kexen har jag sett flera av mina favoritbloggar blogga positivt om, så jag var bara tvungen att köpa ett paket..snart blir det lite fika och jag ska smaka en eller två.

image30


Snart snart..bär det av norrut..mmmm...
Längtar...

image32

Bilden tagen av mamma i julas..


Vad händer hos er?

Gratis bio..

Jag påminner om Gratis Bio, en sida där du kan samla poäng och byta ut dem mot gratis biobijetter och presentkort. Om du går in här, så får du 75 poäng från start: GRATIS BIO!

Tack!!

Tack för alla gratulationer jag fick på min födelsedag!! Och tack Susanna - Goddess Saraswati, för ett jättefint blogginlägg!
Jag hade en jättemysig dag igår!!

Idag är jag hemma och vab:ar, barnen, mest Noah, är fortfarande inte i form :o(.
Hoppas ni har en bra måndag!

Här ser ni en gammal 28-åring..

..med nyplockade ögonbryn och ny frisyr och hårfärg..

image29

Det blev en heldag i Kungsbacka idag, först med klippning på Kungssalongen och sedan både restaurang och cafébesök med Jenni, Ivan, Leo och Malin. Jättemysigt!. Armbandet fungerar bra tycker jag..tredje dagen idag :o), kanske extra lätt när det är min födelsedag och jag har blivit extra bortskämd (bl.a. med den snygga sjalen på bilden, som Malin gav mig :o)).

28 år idag!

Idag fyller jag år, morgonen började bra, med kaffe och choklad på sängen :o) och en sambo som sjöng och två barn som pussade på mamma..nu ska jag åka till frisören..

image28

Jideadihå!!


I eftermiddags fick jag äntligen bokat frisörtid, så nu har jag tid imorgon, för både hårklippning, färgning och eventuellt slingning :o). I´m happy!!

Idag har vi varit till Göteborg och firat min 28-årsdag i förskott (jag fyller år imorgon). Vi åt på café,var till K-rauta och tittade på golv till toaletten på övervåningen och var till MediaMarkt och kollade på en Mac-dator som vi nog ska köpa. Jag har ingen erfarenhet alls av mac-datorer, men jag gillar Apples produkter, har själv en Ipod Nano och Jonas har en Iphone som jag blev totalt kär i när han var här hos oss nu sist. Någon som har en mac och kan skriva för- respektive nackdelar? :O). På MediaMarkt fick jag också min födelsedagspresent av Janne och barnen; Sex and the City - boxen. Så nu väntar, vad blir det?..44 timmars Carrietittande..mmmmm....

På vägen hem stannade vi vid Kungsmässan, där Janne sprang in på Steinbrenner och Nyberg och köpte en jättegod (och vacker) Pannacotta-tårta med hallon. Efter att vi fikat här hemma, så gick jag upp och satte mig för några timmars läsning igen, nu har jag äntligen läst ut den avhandlingen :o)! Så skönt!

Imorgon blir det som sagt klippning och kanske  shopping och biobesök.

Go´natt!



Måååste klippa mig..

nu har jag fått sån där MÅSTE KLIPPA MIG NU! - feber, oftast blir jag sån precis innan jag bokar en frisörtid.. då måste rubbet göras; klipp, färg och slingning, annars går jag bara runt och är less på mitt hår. Så imorgon tidigt ska jag ringa och höra om de har tid snart, det är ju problemet, det måste hända på en gång. Nu måste det hända antingen imorgon eller på måndag. På tisdag jobbar jag sent och onsdag och torsdag är jag i Göteborg, fredag lättar flyget mot norrland.. hmmm...kommer jag att lyckas?

Febern blir ju inte lättare att tampas med när jag läser i Susannes dagbok och ser hennes ursnygga frisyr som hon fått idag..

Vad gör jag annars? Springer in i en vägg och gör slut på lidandet? Eller gräver ner mig? Eller vad ska jag göra..kan det inte bli morgon NU, så jag kan ringa?

Nåja, min arm pryds iallafall av ett supersnyggt armband:


image26



Du hänger väl med på att sluta gnälla? Kolla in länken här till vänster!!

Nä, lite mer läsning nu och sedan sängen..

Godnatt!

Nu försvinner jag..

in i pluggardimman.


Hoppas ni får en bra dag!!

image25

Spyor och fröken äcklos

Hmm.. mysko dygnsrytm här.. jag blev väckt av Noah lillgubben inatt vid ett, han hade spytt och var jätteledsen. Jag tvättade av honom och tog honom till vår säng, hoppades att det bara berodde på något han ätit. En timme senare var hela familjen klarvaken och fick städa spyor. Janne gick och lade sig igen, pojkarna och jag flyttade till nedervåningen och där kollade vi på Tarzan II.. vid 6.00 vaknade jag av att Janne kom ner, då hade mina små sötisar lagt sig vid på sin mamma i soffan och somnat, då hade vi nog totalt sovit en timme..

Resten av dagen har bestått i riktigt degande.. tv-tittande och sovande i soffan, Elias har sovit i flera timmar uppe i sin säng, medan Noah och jag legat i varsin soffa här nere. Jag är ett riktigt äcklos,; med korta mysbyxor, Jannes mycket söndriga t-shirt (mina kroppsdelar som bara hänger ner, de hänger nästan ut genom hålen..;o)) Håret är i en slarvig tofs och glasögonen är fettiga.. uscha så fult..men man måste ju ha sina fuldagar ibland ;o)..det är ju bara såå skönt att ta en dusch och fräscha till sig efter en sån här dag.. får se om det blir ikväll eller imorgon.
Det är pluggardag imorgon, Janne kommer att vara hemma med barnen så jag kan få tid till att läsa.

Nä, nu väntar snart nån icke GI-mat.. kör degarstilen fullt ut....



image24
Ganska likt faktiskt..bara det att mitt förkläde nufårtiden är limefärgat

Jo, så är det..

GI-pepp vecka 14

Givande länkar; jag har plockat ihop några länkar med recept, tips och råd, som kan vara inspirerande att kika in på. Klicka på bilden för att komma till sidan.

image21



Betalsajt med receptbank, egna sidor för dig som innehåller tabeller och diagram m.m.



image22
Raspberries.se; Cathrine lägger in recept, skriver om sin egen viktnedgång m.m.







image23Sida om GI; nyheter, tips, länkar , tabeller m.m.

GI-peppet kommer..

jag håller på att förbereda inför veckans pepp.. det kommer längre fram..

SLUT PÅ GNÄLLET!

Nu är det slutgnällt!

Jag är med på Susannes utmaning om att sluta gnälla! Det här är verkligen en spännande och bra grej!!
Jag väntar på mitt armband - jag har beställt ett här, men det går lika bra med ett eget smycke eller liknande, det är bara så kul att skaffa sig ett nytt, speciellt smycke för ändamålet! Snart börjar jag, jag försöker sätta mig in i det mentalt nu, strax dax..


Hänger du på?










GRATTIS SUSANNE F!!

Jag var in på Random och använde mig av slumpgeneratorn, nummer 4 blev vinnaren, alltså Susanne F!
Ett stort grattis till dig! Hör av dig, så kommer Buddha på posten!!

T R Ö T T..

..dags för sängen, vill bara meddela att tävlingen fortsätter ett dygn till p.g.a. att blogg.se och kommentarfunktionen legat nere.. så fram till imorgon kväll klockan 20.00 sharp kan du kommentera inlägget nedan och ha chans att vinna halsbandet..

Nu stupar jag i säng..

RSS 2.0