Headern är tillbaka..

.. men blogginspirationen är inte så stor. Det har inte hänt så stora skillnader sen sist..

Jag varit hemma och VABat idag och igår med febrig Elias, hans sänka var väldigt hög , fick vi veta vid bvc-besöket igår, så vi fick åka vidare till Skene. Men där hittade de inte orsaken..så vi avvaktar och kollar "febern" med jämna mellanrum. Idag har han dock varit feberfri och pigg, så förhoppningsvis är det på väg åt rätt håll!

Annars jobbar jag vidare på ätandet.. jag försöker äta nyttigare och har börjat skriva matdagbok..främst för att jag ska kunna få inspiration i framtiden.. ofta är det så att jag glömmer bort vad jag ätit under mina nyttigare perioder, så det känns svårt att hoppa in på rätt spår igen om jag spårar ur..

Skolarbetet tar också en hel del tid nu..både fysiskt och psykiskt.

Och Tupperware.. på torsdag ska jag hämta ut en STOR beställning produkter, sedan kommer det nog att lugna ner sig med beställningar.

Ta tillvara dagen!
KRAM!


Peppad!

Idag är en svackdag för mig, mycket känns jobbigt.. blää.. men, jag ska inte sitta här och blääa, det blir ju inte så mycket bättre av det..

Nä, jag ska berätta om en sak som går bra nu iallafall! I några dagar har jag hållt mig på mattan med GI/LCHF-mat. Jag har alltså minskat drastiskt på kolhydraterna. Nu tänker jag verkligen ta det dag för dag..ingen vikthysteri här inte..bara god, nyttigt mat som jag mår bra av! Jag har inte sett någon skillnad på vågen än, men det kommer när det kommer..

Jag har blivit otroligt peppad av boken jag läser just nu:



Anna skriver otroligt levande, det är en energikick att läsa den här boken!! Fina bilder, massor med pepp och inspiration, så den rekommenderar jag verkligen!
Kika in på Annas blogg!

KRAM
till
alla!

/Johanna

Komilfoo!

Kikar in och säger hej!

Här händer inte mycket eller jättemycket..det beror på hur man ser på det ;o).

Nu är vi hemma i södern igen och det var riktigt jobbigt den här gången att lämna allt däruppe (så tungt att jag vägrade packa väskan ända fram till en timme innan vi skulle åka..).. men visst tog jag mitt vuxna ansvar och hoppade in i bilen och åkte med. Bilresan ner gick bra :O). Vi bodde på Scandic i Östersund precis som på uppvägen (rekommenderas om ni har vägarna förbi!).

Vi kom alltså hem i lördags kväll.. På söndagen städade jag hela huset (vi lämnade det som en bomb när vi åkte uppåt, eftersom vi var förkylda och febriga..).

Måndag morgon var Elias inte i form, så bortsett från att jag åkte till jobbet för några timmars arbete i måndags, så har jag varit hemma den här veckan.. han börjar bli piggare nu, så vi får se om det inte blir förskolan imorgon..

Jag känner mig stressad , har en hel del att göra. Mycket läsning och saker som ska fixas innan skolan på onsdag, flera Tupperwarebeställningar som ska skickas in och partyn som ska avhållas och familjen och jobbet förstås! Samtidigt känns det bra att ha många järn i elden, att köra hårt!

Det som däremot inte händer är att vi inte har hört något om lägenhet..så vi bägge går och trampar och trampar.. men förhoppningsvis fixar det sig snart.

Nu sitter jag ju och läser så fort jag får chansen..när jag läser gillar jag att höra på musik (för att jag inte ska börja lyssna efter småljud..som mopeder som kör på vägen utanför..eller att posten kommer..eller grannen med sin gräsklippare..eller diskmaskinen..eller...eller..). I somras köpte vi en Internetradio, som är en helt fantastisk grej..den har vi stående i köket, men den surfar själv på nätet och plockar fram runt 14000 radiokanaler för oss att välja mellan, antingen efter genre eller land (den har andra finesser också..men de har jag inte så stor koll på), men hursomhelst.. jag har hittat den perfekta pluggarkanalen - den heter Komilfoo FM och jag tror att den är från Holland. Där finns i allafall den ultimata musikblandningen när jag pluggar.. lättlyssnat, man hör det utan att hjärnan blir alltför engagerad i det.. och bara namnet..Komilfoo..det glömmer jag inte..

Nej, nu ska jag ta hand om gosisarna..




PS. Jag saknar att träna med Wii..mycket! DS.

Jag ska wiifitta mig!

Jonas har köpt Nintendo Wii och till min stora glädje köpte han också Wii Fit (han blev nog påverkad av att jag så gärna ville ha en sådan). Så nu är vi här hemma i byn och spelar. Janne och Jonas spelar mest tennis, bowling och pangpangspel. Men jag, jag har gjort en profil på Wii Fit och har tränat step up, yoga och backhoppning blandannat (Ok, Janne har också gjort sig en profil, men han tar nog det inte lika seriöst som mig..).



Igår tränade jag drygt tjugo minuter och idag har jag hittills tränat 26 och fler minuter ska det bli!.. hoppas det är lika kul länge! Det som är roligt är att ju mer du tränar, desto fler aktiviteter låses upp - så än så länge finns det många aktiviteter jag inte prövat.

Nej, jag måste fortsätta blogga!

Jag kan inte slita mig härifrån, jag måste fortsätta med mitt bloggande, om inte annat för att komma ihåg hur det var i mitt liv under den här tiden!

Jag har tänkt mycket, både högt och lågt under de här veckorna som gått sedan vi gjorde slut.. kommit på både bra grejer och dåliga grejer jag ska göra (eller som jag först tänkte att jag skulle göra). Först kom jag in i en frossarfas när det gäller maten, donkanmat i massor, glass, godis och snacks..så jag har gått upp flera kilon. Försökte samtidigt pigga upp mig med duschgeléer från Lush och kroppsmör från Body Shop. 



Jag registrerade mig fort som singel på Facebook - inte för att jag skulle vilja träffa någon, utan mer för att visa mig själv att det faktiskt är så det är (och samtidigt visa till alla andra, så det inte blir något som bara ryktas). De på Facebook verkar förresten tro att så fort man är singel så vill man flörta, dejta och bli kär på nytt. Nu kan jag tycka att det gick väldigt fort att göra det "statementet" - nog för att det är det jag är, men jag kanske själv skulle behövt landa i tanken ordentligt först?

Sedan försökte jag skärpa till mig - GI-mat, sena promenader, ny svindyr stegräknare, sneglande på olika gym- och träningserbjudanden. Mitt i det där insåg jag att jag inte kan fortsätta med det där hysteriska kroppsfixerandet..vägning varje morgon och superdepp om jag gått upp i vikt eller vågen står still..

Nu är jag hemma i Parakka, hela familjen har åkt hit upp tillsammans, på en sedan länge planerad semester. Här har jag verkligen försökt koppla bort all hysteri. Jag orkar inte tänka mat och vikt nu, men har på mig stegräknaren för att se om jag gått fler steg idag än dagen innan. Jag äter, andas och försöker leva. Jag försöker sakta ner på det där "live fast" som varit och oftast är min parroll. Jag tänker på vad jag gillade att göra förr - för att på något sätt hitta tillbaka till den gamla Johanna. Mina gamla intressen har ju bytts ut mot nya, men det kanske är kul att återvända till något gammalt och bekant i sådana här lägen? Jag ska försöka pyssla om mig extra mycket den här hösten, jag har redan en föreläsning jag vill gå på, en liten resa kommer kanske att bli gjord och jag ska ge mig själv tid till att tänka och andas.

Det är underbart att vara här uppe i Norrland just nu; isande klar luft och vackra höstfärger börjar synas, tystnad, överlyckliga barn, avslappnat..

Tack för era kommentarer, tankar och ompysslande handlingar. Jag är så glad över att ni bryr er, fast jag inte ens känner alla!

KRAM!

RSS 2.0