Anti GI-pepp vecka 22..

eller hihi, riktigt så grovt är det inte, men på morsdag blev jag ordentligt firad, tillsammans med kaffe på sängen och ett par mysiga jobbarbyxor, som är perfekta att ha vid trädgårdsarbete:


image62

..så fick jag den här boken, som är jättebra när man försöker äta enligt GI:

image63

och inte nog med det, jag fick välja ett valfritt recept ur boken som min älskling skulle baka till mig.. Det är inte det lättaste ska jag säga, hela boken är ju fylld med underbara recept på kakor, tårtor, bullar, cupcakes, bröd..ja, alltså den är helt fullspäckad!

Tillslut bestämde jag mig för dessa:

image65



Rågbullar med russin, visst blev de fina?

Idag är det pluggardag, snart kommer barnens farmor och farfar hit, så de ska få vara barnvakt medan jag pluggar. De stannar kvar till imorgon, för ikväll ska Janne och jag på grillkväll hos Jenni och Ivan i Göteborg, det ska bli jättekul!

Hoppas ni får en gó start på helgen!

KRAM!





Good price, only for you...

jo, minsann, här kommer en blänkare, om du har ett Tupperwareparty (eller samlar ihop en beställning) i någon av veckorna 22-26, så får du den här jättepraktiska Festboxen! Den har plats för två isklampar under tårtan, så den håller sig kyld och fräsch under sommarkalaset..

image61


Hör av dig om du är intresserad, vare sig du bor långt bort eller nära!

Nu ska jag lägga mig, nattinatt!


Turgumma!

image60
I Charlottes tävling blev jag en av vinnarna! Ååå, vad glad jag är!!

Idag väntar skolarbete hemma hos Sofia i Borås och sen bilhandlarbesök. Kul dag med andra ord! :O)
Hoppas ni har en bra onsdag!

Kalasdag och festivalkväll..

som så många andra ska jag titta på Charlotte ikväll.. Hade ju varit roligt om hon vinner - men jag tvivlar. Jag kan inte säga att jag är så förtjust i "Hero" heller.. men däremot den skäggige fransmannens låt! Sebastién Tellier med sin "Divine" .. den är ju jättebra och inte heller direkt en väntad schlagerlåt. Jag tror inte att han vinner, låten är nog alltför smal..men det ska bli kul att se honom uppträda :O)!

Idag har barnen och jag varit hos Malin och firat hennes 28-årsdag, som var igår. Av Jenni med familj och oss fick hon sådana här apmuggar:

image57

Hon blev glad ;O). De var lite roliga och speciella i formen - ovala, säkert mysiga att dricka kaffe ur! Det får jag nog testa nästa gång jag hälsar på ;o)!

Är det nån förresten som vet var jag kan få tag på en sådan här sandlåda? Enda stället jag har hittat är Coop Bygg i Borås, Coop bygg i Kållered och Bäckebol har inte dessa.. nog för att jag ska till Borås på onsdag, men det är ingen som vet ett annat ställe som säljer den här sexkantiga modellen, nära Varberg eller Göteborg?

image58
Alltså, alla sandlådor vi varit och tittat på har varit riktigt epiga! De har legat i en stor hög, med plankorna huller om buller..och de som haft gångjärn har rostat..

En annan kul grej..jag har blivit TUPP-försäljare..eller konsulent som det så fint heter! Så är du intresserad av att beställa grejer eller ha ett party, hör av dig! Jag kan plocka fram de veckor som är extra gynnsamma för dig, där du som värdinna kan få t.ex. en festbox för att förvara tårtan i (en jättesmart box med plats för två isklampar, så tårtan håller sig kyld under varma sommardagar), eller vad sägs om 450 kronor för att handla ur Tupperwares hela sortiment? Det är bara att skriva en kommentar eller ett mail (även om du bara vill beställa en katalog av mig ;o)).

image59
Nä, nu har det börjat på tv´n..ha en bra lördagskväll, vad ni än gör! :O)

Heartbreak hotel liknande party

I lördags var jag ut i Göteborg,  tillsammans med Jenni och Sara. Redan på väg in till stan så såg jag för mig oss partandes..inte helt olikt kvinnorna i Heartbreak Hotel:

image56

"Vi får följa två sinsemellan mycket olika kvinnor som har en sak gemensamt , de är båda frånskilda. Nu, 40+ och med vuxna barn, skall de gå vidare med sina liv och åter ge sig ut på jakt efter kärleken... Ett från början slumpartat möte leder till varm vänskap, lite dårskap, många danshak och fler barer..."

Alltså, ok, vi är väl inte fyrtio än, inte heller är vi frånskilda. Men ändå, småbarnsmammor på vift..första gången på drygt ett år som vi skulle festa "rejält".. Jag hade satt på mig den lilla (nya) röda kvällen till ära..
skulle det bli flörtande med unga killar? Dansande på borden? Snubblande i buskarna/på trottoaren?

Inte då, nej! Visst gick vi runt på flera ställen, tog någon öl och en glassdrink. Fem minuter över tolv var vi hemma i Jenni och Ivans lägenhet igen.. trötta och goa.. kul att vara ute, men också så kul att komma hem.

Utekvällen gav dock mersmak, så nästa gång (det dröjer nog inte allt för länge) stannar vi ute ett tag till!


TV-kväll


image55

Det blir soligt imorgon..

..säger de på prognoserna :O).

Ja, Anna och ni andra, redovisningen gick bra!! Och jag är såå happy över det, yihaa!! När jag såg att examinatorn skrev att jag var godkänd så spritte det så i min kropp att jag nästan ställde mig upp och började dansa..men jag hejdade mig. Betedde mig civiliserat och gick omkring med ett leende på läpparna istället.

Idag var det jobbardag, sällan jag är där nuförtiden känns det som..är det inte pluggarledigt, så är nån sjuk eller så är det skola. Sista timmarna på jobbet hade vi första hjälpen - kurs, det var dags att förnya kunskaperna lite. Vissa saker har ändrats sedan för några år sedan, då jag sist gick kurs, det mesta är förenklat och lättare att komma ihåg :O). Trevligt var det!

Dags för mig att göra mig iordning för natten..avslutar med bilder från barnens rum.


Elias säng med tillhörande traktorbok ;O)

image53


En lite plottrig bild på Noahs säng, här är Barbapapa-figurerna målade på väggen. Lägg märke till mitt gamla påslakan med My Little Pony - tryck!

image54

Ha en god natt nu!




Imorgon gäller det..

pirr..pirr imorgon ska jag ha värsta föredraget om min kommun på universitetet.. nej, det är väl att överdriva, men det är en examinationsuppgift och jag är lite nervig..samtidigt som jag tänker att det går som det går. Går det åt h*vete så gör det det. Har gjort en powerpoint-presentation för att kunna redovisa smidigare (eller ok, för att jag ska slippa allas blickar mot mitt ansikte..).

Nåjo, vi höres! (Håll tummarna för mig om du läser det här, så är du bussig!)

Nattinatti!

image50

För fem år sedan..

en lista hämtad från Cecilias blogg:

För fem år sedan Var jag på Sri Lanka och gjorde en praktik som gav mig minnen för livet.

image44

Janne och jag träffades också, för snart fem år sedan.

image45

För tre år sedan Föddes storebror Noah och snart är det tre år sedan blev jag gravid med Elias, gullungarna!! En semester på Azorerna hann vi också med.


image47



image46



För ett år sedan Gick jag ner till att jobba 60 % från att ha jobbat 100 % och gud så skönt det var!!

För tre månader sedan Hade jag precis börjat plugga igen, vad pirrigt, men samtidigt roligt, det var att börja . Och nu, oj, alltså jag ångrar inte en sekund att jag hoppade på det här!




Igår var jag till vårdcentralen och fick konstaterad halsfluss, hela dagen låg jag med feber och halsont.. Ischa!

image48




Om ett år vet jag inte alls vad som har hänt.

image49

Att plocka fram vid senare irritationer..

visst blev jag sjuk, feber och halsfluss konstaterade de på vårdcentralen i går förmiddag.. jag har mest bara legat, ätit alvedon och legat lite till. Nu börjar penicillinet ge verkan också känner jag. Igår var jag en HEL dag utan kaffe (!) , de få gånger det händer, då är jag sjuk.. men nyligen drack jag en halv kopp och det smakade helt ok, ska nog brygga lite mer här senare.

Det viktigaste av allt i mitt kök (ok, förutom när jag är sjuk..):

image43

Min älskade Moccamaster ;o)

Jag tror att allt skoljobbande tagit musten ur mig, fast klart, att få halsfluss beror ju inte enbart på utmattning, det är nog några arga virusar också..

I söndags kväll hade jag tänkt skriva ett långt inlägg om min underbara man, hur mycket han har ställt upp för mig under mitt pluggande, jag vet inte hur många som hade gjort något sådant. I fredags var jag ledig (pluggardag) och läste hela dan, men inte blev det mycket nedskrivet till min presentation. I lördags och i söndags pluggade jag precis hela dagarna. I lördags tog Janne med sig barnen och åkte först till IKEA för att köpa grejer till vårt badrum, sedan till MediaMarkt för att kolla på dvd till bilen och sedan handlade han mat. När de kom hem grillade han middag och satt sedan ihop tvättställsmöbeln - som visade sig vara fel. På söndagen när jag vaknade efter min långa sovmorgon så säger Noah till mig: "pappa bakar bröd till dig, mamma!" och visst stod han där och bakade GI-bröd till min frukost! Sedan åkte han återigen med barnen till IKEA, för att byta möbel. Sedan när de kom hem, så gick de direkt ut..Janne klippte hela den kuperade, drygt 1300 kvm stora gräsmattan, medan han samtidigt hade koll på tvååringen och treåringen som sprang omkring därute.
Dessa kvällar har han även tagit hand om barnens kvällsmat och deras nattning - något vi brukar turas om med.
Sen går ju jag och blir sjuk och då kan jag inte göra allt det jag sagt att jag skulle göra när skolarbetet var färdigt. Återigen tar han hand om allt; hämtar ut penicillin till mig, hämtar barn, lagar middag, lagar kvällsmat och nattar barn. Till idag hade han ändrat tid på förskolan, så han både lämnar och hämtar barnen. Nu är de hemma, jag bloggar här i sängen och Janne grejar i toaletten. Nu är tvättstället med tillhörande skåp uppe.

Liiite bortskämd är jag nog, tänk om jag hade varit ensamstående förälder, undras hur jag hade orkat? Nä, det får vi hoppas inte händer! Men alltså, när jag är surig på min älskling, så måste jag plocka fram allt detta!! Va fan har jag att klaga på?

Segt med uppdateringar..

ja, jag vet. Nu är iallafall största delen av skolarbetet inskickat, ska bara finputsa på mitt muntliga..  och nu, när jag suttit med det här precis hela helgen (jag har sett det underbara vädret mest genom fönstret, tyvärr..) och äntligen är klar, så trodde jag att jag skulle sväva omkring. Men nej, jag ligger här i soffan och det är precis så jag orkar skriva ett inlägg.. det värker fruktansvärt i mina ben och halsen gör ont. Nu, efter en Voltaren känns det bättre, men måste hoppa i säng efter ett glas echinaforce..jag ska inte bli sjuk!

Jaja..strax sängen och en god natts sömn, här kommer lite bilder från nya toaletten iallafall! :o). Jag är nöjd  hittills och jag tror det kommer att bli ett skitsnyggt slutresultat!!

kram från mig.

image41


image42

Bildbloggande..eller förresten inte..

Inspirerad av andra bloggar, bl.a. Kardemomme så kommer här ett inlägg med flera bilder här hemifrån. Just nu försöker jag förtränga allt pluggande för att ha en mysig fredagskväll, imorgon ska jag sitta med näsan i böckerna igen..

Nähäj..det blev ingen bildblogging nu..blogg.se tjorvar. Får se om det blir senare eller en annan dag.. trååkigt!!

Ha en mysig fredagskväll hursomhelst!!

RSS 2.0