GI-pepp vecka 9

image2

Den här veckan ställer jag fram en kanna med vatten varje morgon.. målet är att dricka minst 1 liter om dagen ur kannan.
Tanken med kannan är att den ska påminna mig om att dricka, samtidigt som det faktiskt kan vara gott med rumstempererat vatten.
Hänger du på?


Måndag och start för GI-peppet!

Har bestämt mig för att lägga ut ett litet tips i bloggen varje måndag, med tanke på nyttighet och GI! Se det som en utmaning eller något att tänka på. Jag ser på mig själv som en nybörjare..så det blir små förändringar i tillvaron, små förändringar som leder åt rätt håll - ett sundare liv! Häng gärna på, kom gärna med tips om vad som kan bli veckans pepp!

GI-vänner!

Tack för att ni hänger på! Jag håller på att klura ut nåt för oss.. lite pepp eller något annat regelbundet.. jag återkommer!!

Idag..

är det torsdag! Jag är sugen på att ändra lite i bloggen, så ursäkta om det ser lite stökigt ut, jag får ta allt pö om pö eftersom jag inte hinner sitta här länge till nu. Snart dags för morgonbestyr med frukost och iordninggörande inför förskola och jobb. 

Ha en mysig dag!!


Nystart GI

ja, det gick ju riktigt bra med GI i höstas, men nu märker jag att kilona börjar smyga på mig igen..eller smyga och smyga gör de kanske inte.. man är nog väl medveten om vad man stoppar i sig som är mindre bra.. det har blivit lite för mycket sånt i det sista, men tillbaks på rätt spår nu!! Är det någon som hänger på? ,vi kan ju peppa varandra!! Jag är så för att ha nån/några pepparkompisar när det gäller det här..vi kan skicka utmaningar till varandra och pepp i mängder!!

Ny arbetsvecka!


image76

Förhoppningsvis kan jag gå ner i arbetstid redan den här eller nästa vecka. Ska bli skönt!

Jag var lite orolig över att vi skulle få magsjukan i helg, efter att den gick på förskolan i slutet av veckan. Men peppar, peppar, vi har klarat oss. Janne och jag garderade oss med ett glas whisky i fredags kväll.

Morgonens händelse består av en bautastor spindel som piggade upp oss ;o). Noah sa helt plötsligt att det var en spindel där, jag trodde att det var på tv´n han menade. Men, nej, han pekar under tv-bänken. Jag ville inte riktigt tro på honom.. men sedan pekar han: "Där! Där är den!". Gah! det var en sån där äcklig, typ källarspindel! Oj, oj, jag får ju inte föra över min spindelfobi på mina barn, så jag pratade lugnt och sansat och berättade att vi skulle smälla till den med flugsmällan. Noah sa att han ville det först, men sedan backade han ur och jag fick göra det. Jag gjorde det utan att tänka, så jag hann knappt bli kallsvettig eller nåt, jag bara bonkade på. Nu ligger den som ett litet knyte.. förlåt om det blir regn hos er idag!


Kebabpizza..

den här låten är ju riktigt charmig! Jag blir riktigt glad av det här! Trist att de inte gick vidare!! Jag skulle vilja höra dem live och stå och dansa lite..lite kul är det väl? ...eller ha det i ipoden när jag städar..

Lördag morgon..

Lugn, myspysig morgon. Jag sitter vid datorn och barnen tittar på bompa (eller SvampBob fyrkant, rättare sagt).
Jag älskar dessa lördagsmorgnar, när man först stiger upp tidigt och sedan bara hasar runt och myser. Dricker kaffe, grejar med datorn, barnen leker eller tittar på bompa. Så härlig start på dagen!

Jag har varit sugen på att shoppa länge nu, men har tyckt att jag varit alltför pank för såna grejer, för bara lustshoppande... men iallafall så fick jag presentkort på ett köpcenter av Janne i Alla hjärtans dag - present. Vad händer då? Ja, då blir jag stirrig och börjar tänka, "vad var det nu jag ville köpa?" "Måste åka och shoppa, men vad?" . Hmm..jag gör nog rätt i att vänta, tänka efter lite..

image75

GRATTIS Susanne!

Du vann nagellacket!! Hör av dig, så ska jag posta det! Kul att ni andra var med också, det här vill jag göra om! Det är ju så gott som lika kul att göra egna tävlingar som att vinna i andras!

Just nu..

image74



allt känns mycket lugnare nu, mest troligt kommer jag att gå ner till 50% i arbetstid, med start redan nästa vecka. Har försökt bita ihop, men att plugga 50% och jobba 80%, samtidigt som man har familj med småbarn har inte varit någon höjdare. Jag har somnat över böckerna på kvällarna och sedan har jag nog också varit en liten tjuris. Men nu ser allt ljusare ut, mindre arbetstid, mer tid till studier och familjen! ..och så har vi ju sett att våren ligger runt hörnet! Härligt!! Visst har jag en hel del att läsa, men nu känns det inte helt oövervinnligt! *GLAD!*

Helgen som gick var fullspäckad, först rejäl städning fredag och lördag, rensning i garderober och så! Jag bara älskar den där känslan att lägga mig i en renbäddad säng, när allt är tipptopp (jo, men på ett ungefär!) i resten av huset. På lördag kväll var det dags för tjejkväll hos Rebecca, det var en mysig kväll. Med underbart god mat, dricka och många hjärtliga skratt! Vi spelade ett kul spel som heter "Master of the movies" (ska nog införskaffas :o)). På söndagen kom Malin, Terese och Martin hit och vi gjorde hemmagjord sushi, det var riktigt roligt - teamwork! Och gott var det också! (Det var faktiskt riktigt gott när jag tänker efter, Malin!). På eftermiddagen kom Jukka, Susanne och Anton hit och uppvaktade treåringen med en biltvätt!

Nu måste jag fixa iordning oss, dags för jobb och förskola!

Men, du, scrolla lite längre ner och var med i tävlingen!!

Kram!

Giveaway!!

Nog för att det verkade vara ett svagt intresse..men kanske det är fler som nappar nu?
Jag lottar ut ett nagellack från make it (Hardford) i färgen 01 Ice (klar)

image73


Det du behöver göra:
Lämna en kommentar under detta blogginlägg och tipsa gärna dina vänner!! Jag håller öppen tävlingen fram till och med alla hjärtans dag - 14 januari februari klockan 21.00.

Lycka till!

Irland

Hittat hos Frollen, jag gjorde testet jag också:




You're Ireland!
Mystical and rain-soaked, you remain mysterious to many people, and this makes you intriguing.  You also like a good night at the pub, though many are just as worried that you will blow up the pub as drink your beverage of choice.  You're good with words, remarkably lucky, and know and enjoy at least fifteen ways of eating a potato.  You really don't like snakes.
Take the Country Quiz at the Blue Pyramid


RSS 2.0