Borrelia Johanna

Har fått Borrelia och är inte helt i form. återkommer med längre inlägg!

Ta hand om er!

/Johanna

Städardag!

Idag är den stora städardagen hemma hos oss. Efter ett mysigt dygn med midsommarfirande så kom vi hem igen igår kväll. Idag är det dags att ta tag i allt härhemma, så det blir en ny fräsch start till veckan som kommer. Jag ska städa inne och Janne och barnen i garaget och ute.

Inför denna städning ska jag plocka fram min inspirerande städbok:



En annan sak jag gjorde var att ta reda på min städprofil i Grummes test, så här ser den ut:

Lite pedant är du allt!
Du är ett gränsfall! Ditt hjärta står över ett slag när middagsgästen spiller lite tomatsås på din skjorta. Om du inte får tvätta genast bryter svett fram i din panna. Endast stor självkontroll får dig låta bli att kasta dig över fläcken med diverse tvätt- och fläckborttagningsmedel. Jodå, du ligger i riskzonen för överpedant beteende!


Vad säger ni? Va?!  Att jag slösar bort städartiden med att göra annat?!

Hihi..nu ska jag sluta och börja med det där andra..hoppas det blir en bra söndag därute!

Jajamensan..

Jappelijapp, midsommarafton är inpå knuten nu!

Jag har hundra saker att göra och trots det till tider jobbiga pluggandet, så får jag ju säga att det är skönt att ha mina pluggardagar - för visst får jag tid till att sätta på en maskin med tvätt och hänga upp mellan varven.



Nu jobbar jag varje dag och kvällarna har jag varit borta, så det känns som om jag borde ha en hel jobbardag här hemma för att komma ikapp med alla grejer! Men efter midsommarfirandet ska det fixas och donas..så kanske på söndag :o). Skönt är det att vi åker bort och lämnar röran hemma ;o).

I tisdags kväll hade vi sommaravslutning med jobbet. Jag tillhör festkommitén (hihi, jag kom på att vi behövde en sån på jobbet och anmälde mig frivillig) tillsammans med två kollegor. Vi hade lite roliga knåpaktiviteter och sedan åt vi en god middag på Fridas. Det var verkligen jättetrevligt att träffa nästan alla kollegor (vi hade lite bortfall) samtidigt. Sådana här gånger sätter man sig ofta i andra konstellationer än man är van vid och det var riktigt givande den här gången!

Igår var det en fullspäckad dag för mig. Det började med ett mysigt midsommarfirande på barnens förskola, med dans runt midsommarstången, sång och jordgubbstårta. Sedan jobbade jag fram till halv fem. Direkt efter jobbet åkte jag till IKEA, för att möta Rebecca och äta middag där. Halv sju hade vi Tupperwareträff på lagret. Där rådde  "halleluja" - stämning igen, lite charmigt och fascinerande är det. Måste bara få berätta om veckan som kommer, om du ens har funderat på att köpa en Tupperwareprodukt, så är det nu det är dags! :




Till Tupperwareveckan som kommer så är det en "supervecka" med många bra erbjudanden. Som värdinna kan du välja tårtboxen, snacksetet eller 450 kronor att handla ur katalogen för!! Alla kunder som handlar över 300 kronor får ett s.k. "bananskal"  - lägg bananen i den, så håller den sig fräsch i väskan. Om du inte har tid eller möjlighet att ha party, så kan du samla ihop beställningar av dig och någon till och maila mig - så ska vi fixa att du får ett bra erbjudande!
Och en annan sak, nu under vecka 26 får man också möjlighet att köpa de klassiska och så omtyckta multikannorna, till ett jättebra pris. Det gäller både den lilla varianten och den stora. De här kannorna är sällan ute till försäljning, så passa på!


Nu ska jag strax börja med frukosten.. jag har kommit in på GI-spåret igen och det känns så skönt! (Med något undantag den här veckan då förstås ;o))


Trevlig midsommar!!
Njut!!



Fortfarande sjuklig och svag..

Nej, riktigt så illa är det förstås inte, men jag är fortfarande förkyld och slapp.  Igår låg jag i soffan så gott som hela dagen, surfade och tittade på Sex and the city medan Janne och barnen var iväg på storhandling i nån timme. Idag blir nog upplägget ganska likt gårdagens.. jag måste vara pigg till imorgon, då vi har kvalitetsredovisning och schemaläggning på jobbet.

Uscha, egentligen skulle jag vilja vara superpigg idag - städa, plocka och pyssla istället för att bara ligga här med rinnande näsa.

Jag håller på att fundera ut nya förvaringslösningar för barnens leksaker i vardagsrummet, det är mest här nere de leker, så visst blir det lätt mycket leksaker här. Vi brukar variera mellan olika leksaker som ligger framme. Igår togs Brio-tågbanan fram och det var ett bra tag sedan sist den var framme. Den har killarna lekt med i timmar, både igår och idag. Så, nu tänkte jag plocka bort legobitarna för en stund. Jag skulle vilja ha en bra förvaring som killarna kan sortera in grejerna i, just nu har de en skattkista från IKEA som de har blandade leksaker i, en vit plastlåda med lock för legobitarna och en öppen back för tågbanan. Men en mer "sammanhållen" och städad förvaring skulle jag vilja ha, har funderat lite på den här:                                                  



Tidigare när jag har sett den, så har jag inte riktigt gillat den, men nu börjar den kännas mer ok, jag tror man kan bygga upp ett bra sorteringssystem här. Både smidigt och lätt att städa och komma åt lådorna. En byrå eller liknande har jag också tänkt på, men då är det ju inte så lätt att plocka ut lådorna när man ska leka.. funderar vidare, är det någon som har en idé? Eller ett tips?

Biobiljetter!

Nu har jag fått min första biobiljett alldeles gratis härifrån! Ska nog användas till Sex and The City  filmen.

Snart kommer jag att få två biobiljetter härifrån! De ska användas till att bjuda en jättego kompis på film. Mest troligt ska vi se en komedi av Judd Apatow..;O) Vet inte vilken du menar, Malin? Forgetting Sarah Marshall eller Walk Hard? Jag vill se bägge! Eller heter det båda?

Näpp..nu är det slutdegat, dax att fixa middag istället!

Hoppas ni har det fredagsmysigt!


Halsont

Ligger i soffan med halsont nu. :O(

Jag har jobbat halva dagen på förskolan idag, sett lite av skolavslutningen, ätit och sedan lagt barnen på vilan. Sedan åkte jag hem och mötte Janne i hallen, då var det dags för honom att jobba några timmar.

Noah tittar på "Vem ska trösta knyttet" och jag ligger här i andra soffan och slösurfar, Elias sover middag. Helgen blir nog lugn, vi får ta igen oss så vi är pigga till måndag.

Får se hur länge Janne jobbar idag, blir det sent, så gosar jag nog ner mig i soffan efter att barnen har lagt sig och kikar på Sex And The City.. måste ju ladda upp inför det framtida biobesöket :O)






Sjukt inlägg

Imorgon är det skolavslutning på jobbet, jag biter i och håller mig kvar nån vecka till. Sedan  är det dags för en härlig semester!

Helgen som var spenderade vi i Norrköping och Kolmården; bodde på hotell, åt god mat, tittade på djuren, hälsade på min farbror, promenerade och tog det lugnt.. mysigt var det. Perfekt tillfälle att åka till Kolmården också, det var inte så trångt och jobbigt som det ibland brukar bli.

Nu står Janne och bakar GI-havrekakor..ska bli spännande att smaka :O). Jag ligger i soffan och känner mig inte i form.. har huvudvärk och ligger under både ett täcke och en filt. Uschabusch.. vill inte bli sjuk!



..men förhoppningsvis gör nybakta kakor mig pigg..


                                                                   psssst..lovar att publicera receptet.

Hoppas ni är pigga och glada :O)!

Nu luktar det kanel..

Sommarlov!!

Nu har jag äntligen sommarlov från skolan!! Tjihoo!! Första terminen är avklarad och allt har gått jättebra :o)!

Efter skolan igår shoppade Sofia och jag loss - det blev bland annat en topp från Odd Molly, ett bagladyhalsband och en kjol. Lyxigt, men det var jag värd efter vårens pluggande! ;o). Tidigare i veckan hämtade vi nya bilen också, så jag har haft mina spenderarbyxor på kan man säga, hihi!

Nu väntar en mysig långhelg med hemmafixande och sedan två nätter på hotell. Vi ska åka till Kolmården! Jag har aldrig varit där, så det ska bli superkul!! (För barnen också tror jag ;o)..).

Hoppas ni också njuter av det underbara vädret!!

KRAMAR!

       
 
Skål på mig själv!

RSS 2.0